Větší překryv IDOL a IREDO. Kraje se dohodly na rozšíření platnosti tarifu

Nové polepy na autobusech v Libereckém kraji. Foto: Liberecký krajNové polepy na autobusech v Libereckém kraji. Foto: Liberecký kraj

V Libereckém kraji vyjíždějí noční vlaky, rozšíří i nabídku ranních spojů.

Liberecký kraj se dohodl s Královéhradeckým krajem na rozšíření takzvaného překryvu tarifů integrované dopravy IDOL a IREDO na území sousedních krajů.

Již od zítřka 5. února se rozšiřuje rozsah platnosti tarifu IDOL do Libuně a Kněžnice. Díky tomu bude možné na jízdenku tarifu Libereckého kraje dojet i za jeho hranice. Úprava se týká linek 350 Liberec – Turnov – Rovensko pod Troskami – Jičín a 370 Liberec – Turnov – Rovensko pod Troskami – Jičín – Hradec Králové. O změně informoval IDOL na svých stránkách.

V úseku Újezd pod Troskami – Libuň – Kněžnice na linkách 350 a 370 vzniká takzvaný překryv, kdy zde souběžně platí IREDO i IDOL. Tato nabídka v lokalitě již platí na vlakových linkách v úseku Ktová – Libuň – Lomnice nad Popelkou nebo na autobusové lince 551 Libuň – Kněžnice – Lomnice nad Popelkou.

Mapa překryvu IDOL a IREDO v části Libereckého a Královéhradeckého kraje. Foto: IDOL

Od 3. března dojde současně k rozšíření tarifu IREDO na území Libereckého kraje u autobusové linky 551 ze Sobotky do Lomnice nad Popelkou.
V Libereckém kraji se zítra mění i železniční jízdní řády, nově začnou jezdit ve všední dny vlaky před půlnocí z Liberce. Odjíždět do pěti směrů budou kolem 23:35.

Liberecký kraj kraj spustí nové noční spoje i ve všední dny

Změna přinese i nové ranní vlaky do Liberce, Semil a České Lípy: Z České Lípy nově pojede první vlak do Liberce s příjezdem již ve 4:51. Nový vlak ze Semil, Železného Brodu a Turnova do Liberce vyplňuje dosavadní časovou mezeru veřejné dopravy v ranní špičce a do Liberce bude mít příjezd v 6:25.

Od 5. února bude vlak TL20942 zkrácen z Žitavy do Hrádku n. N. V úseku Liberec (5:30) – Hrádek n. N. (5:52) zůstává vlak v provozu beze změn. „Důvodem omezení uvedeného spoje je řešení aktuálního zpožďování vlaků na cele trati v ranní špičce pracovních dnů. Trať mezi Hrádkem n. N. a Libercem je druhou nejvytíženější v Libereckém kraji. V současné době bohužel intenzita provozu na trati dosáhla jejích kapacitních limitů a další vlaky již není možné po trati provézt, aniž by vznikala zpoždění,“ uvedl kraj.

Tagy idol IREDO Královéhradecký kraj Liberecký kraj
22 komentářů