Liberecký kraj kraj spustí nové noční spoje i ve všední dny

Nádraží v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Kraj počítá s náklady navíc ve výši zhruba 9,7 milionu korun.

Liberecký kraj od pondělí 5. února zavede nové noční spoje z Liberce na celkem pěti tratích, které mají zlepšit dopravní obslužnost ve všední dny. Nové vlaky budou vyjíždět kolem 23:35.

Start nových spojů oznámily na svém facebookovém profilu České dráhy, které zajistí dva z pěti nočních spojů: ve 23:35 z Liberce do Frýdlantu a z Liberce do Desné. Trilex pojede ve stejný čas do Hrádku nad Nisou a o čtyři minuty později do České Lípy. Ve 23:35 pojede Arriva do Semil. Spoje jsou od 5. února zaneseny v jízdních řádech.

Až dosud odjíždějí kromě soboty a neděle poslední vlaky z Liberce kolem 22:30. V sobotu a v neděli jezdí vlaky z Liberce v půl jedné ráno. Kraj v listopadu při oznámení novinky uvedl, že rozšíření nabídky vyjde kraj na 9,7 milionu korun. „Měli bychom reagovat na poptávku od cestujících. Ty noční spoje, co jezdí dosud v pátek a v sobotu, jsou využívány. Je to nabídka pro ty, co chtějí do Liberce například do divadla a dosud musejí autem,“ řekl loni při oznámení nových spojů hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Na dotaz agentury ČTK v listopadu, zda by nebylo levnější a operativnější nasadit autobusy, náměstek hejtmana Jan Sviták uvedl, že řešení jsou „samozřejmě různá“. „Nyní bude kraj vyhodnocovat, jaký bude zájem o vlaky,“ uzavřel Sviták.

(v textu byla původně nesprávně uvedena informace o časech odjezdů posledních spojů MHD, za chybu se omlouváme)

Tagy Liberecký kraj noční vlaky
53 komentářů