Velké omezení v Humpolci. Začíná 13 týdnů dlouhá oprava průtahu, ŘSD zavedlo kyvadlový provoz

Silnice I/34 v Humpolci. Foto: ŘSDSilnice I/34 v Humpolci. Foto: ŘSD

Úsekem denně projede 13 000 aut.

Řidiči a cestující na silnici I/34 v Humpolci musejí následujících třináct týdnů počítat s velkým zdržením. Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) zde na průtahu městem začalo s opravou celé silnice. Kvůli tomu je zaveden kyvadlový provoz. Místem denně projede 13 000 aut.

Jde o celkem 1 351 metrů dlouhý úsek, který je veden od křižovatky se silnicí II/129 ve směru od D1 až ke křižovatce se silnicí III/03418 (směr na obec Vilémov). Zakázku za 20,79 mil. Kč bez DPH získala společnost Swietelsky stavební, která má uvést celou silnici do plného provozu začátkem října 2022.

Stavební práce budou probíhat za provozu. Provoz v dílčích pracovních úsecích bude veden kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Celá oprava začala částí silnice od okružní křižovatky se silnicí II/129 v délce 380 metrů. Pracovat se bude v jízdním pásu ve směru k dálnici D1 a opravou projde příslušná polovina okružní křižovatky. Ze silnice I/34 tak nebude možné odbočit do ulice Fügnerova a Okružní, stejně jako z těchto ulic na silnici I/34 vjet. Ve směru Světlá nad Sázavou, Želiv je značená objízdná trasa po místních komunikacích.

Během třinácti týdnů dojde k opravě povrchu vozovky silnice v celé šířce jízdního pásu. „Ve vytipovaných úsecích bude nutné provést sanaci okrajů vozovky v šířce 1,5 m od okraje vozovky, která spočívá ve výměně všech tří asfaltových vrstev a jedné podkladní nestmelené vrstvy. Upravovat se budou také plochy stávajících dlážděných ostrůvků z kamenných kostek a dlažba vnitřního prstence okružní křižovatky. Dojde na vyčištění odvodnění komunikace a v úseku bez obrub k obnově nezpevněných krajnic. Obnovou projde také vodorovné dopravní značení,“ popsal Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Tagy Humpolec I/34 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Swietelsky stavební
Žádné komentáře