Silničáři chystají opravu průtahu Humpolcem, provoz bude kyvadlový

Silnice I/34, Humpolec. Pramen: ŘSDSilnice I/34, Humpolec. Pramen: ŘSD

Práce by měly trvat třináct týdnů od zahájení.

Řidiči využívající průtah Humpolcem po silnici I/34 musejí letos v létě počítat s komplikacemi. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá opravu celého úseku na území města (Okružní ulice). Aktuálně finišuje s tendrem na stavební firmu.

„Provedená diagnostika ukázala, že stávající vozovka vykazuje řadu poruch v podobě řady trhlin, vysprávek nebo značně poškozených okrajů vozovky. Hlavním cílem stavební akce je oprava povrchu vozovky silnice v celkové délce 1351 metrů,“ sdělil mluvčí ŘSD Martin Buček.

Silnice se bude opravovat v celé šířce za provozu, v rozpracovaných úsecích se bude jezdit kyvadlově v jednom jízdním pruhu. „Momentálně je termín zahájení opravy závislý na dalším průběhu výběrového řízení a jednání s vybraným zhotovitelem. Nicméně opravu bychom rádi zahájili v průběhu 3. čtvrtletí 2022,“ doplnil Buček.

Upravovat se budou také plochy stávajících dlážděných ostrůvku z kamenných kostek a dlažba vnitřního prstence okružní křižovatky. Budou vyčištěny odvodňovací stoky a obnoveny nezpevněné krajnice a vodorovné značení. Práce by měly trvat třináct týdnů od zahájení.

Silnice I/34 propojuje kraje Jihočeský, Vysočinu a Pardubický a s více než 200 kilometry patří mezi nejdelší a nejvýznamnější celostátní tahy.

Tagy Humpolec I/34 ŘSD
4 komentáře