dkv-spojujeme

Velká zpoždění na koridoru: výpadek zabezpečovacího zařízení, porucha lokomotivy tři hodiny blokovala provoz na koridoru

Řídicí vůz Bfhpvee295 v čele osobního vlaku z Pardubic do České Třebové u Bezpráví. Foto: České dráhyŘídicí vůz Bfhpvee295 v čele osobního vlaku z Pardubic do České Třebové u Bezpráví. Foto: České dráhy

České dráhy musí kvůli omezení některé vlaky odřeknout.

(aktualizováno 9:51) Českou železnici provází dnes od rána na hlavních koridorech komplikace v podobě mimořádných událostí. Zastaven byl provoz u Modřic u Brna, výrazně omezený byl také provoz v Brandýse nad Orlicí. Vlaky kvůli tomu nabíraly velká zpoždění.

Vyplývá to z údajů z aplikace GRAPP Správy železnic. V Brandýse nad Orlicí je důvodem komplikací porucha na zabezpečovacím zařízení. Vlaky mezi Prahou a Českou Třebovou a dál na Moravu kvůli ní aktuálně nabírají zpoždění přes 80 minut. Některé spoje byly již odřeknuty, jak vyplývá z informací na stránkách ČD Mimořádnosti. Po 9. hodině byl provoz obnoven. Porucha nebyla zaviněna probíhající stavbou na této trati, ale vadou napájecího stykače.

Provoz byl zastaven také na koridoru mezi Brnem a Břeclaví. Jako důvod nejprve ČD i Správa železnic uváděly najetí lokomotivy 350.003 (majetek ZSSK) v čele vlaku EC 284 do nespecifikované překážky na trati. Nakonec se ukázalo, že došlo k poruše trakčního motoru, který se roztrhl a na trati se povalovaly jeho části. Od půl desáté je provoz obnoven. České dráhy již oznámily, že část vlaků musí kvůli vyšetřování události odřeknout a lidé pojedou dalším spojem. Provoz byl zastaven na tři hodiny.

Tagy náraz lokomotivy do překážky porucha zabezpečovacího zařízení Správa železnic
172 komentářů