Velká výluka na IV. koridoru se potká s opravami silnice I/3 u Votic

Zátěžové zkoušky estakády na koridoru Sudoměřice - Votice. Pramen: Správa železnicZátěžové zkoušky estakády na koridoru Sudoměřice - Votice. Pramen: Správa železnic

Tříměsíční výluka na koridoru souvisí s napojením nového úseku tratě Sudoměřice – Votice.

Cestující mezi Prahou a Táborem čekají na jaře komplikace, neboť na trase dojde k souběhu oprav hlavního silničního tahu I/3 a velké železniční výluky spojené se stavbou nového úseku IV. koridoru.

Výluka souvisí s napojením nového úseku tratě Sudoměřice – Votice. Začne 2. dubna v 7:30 a skončí 30. června v 17:30, kdy budou na trať vpuštěny nákladní vlaky. Osobní doprava se na koridor dostane 1. července ráno, částečně přitom bude vedena až do září po jedné koleji. Náhradní autobusová doprava bude pendlovat mezi Chotovinami a Olbramovicemi.

Potýkat se přitom může se sníženou propustností silnice I/3 u Votic. Zároveň se zahájením výluky zde totiž začne Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravovat most, kvůli čemuž bude silnice zúžena. Práce potrvají sto dní. Zhruba ve stejném období jako most chce ŘSD o kus dál sanovat skalní zářez. Ten leží u silnice I/3 v kopci u Votic směrem na Tábor. Práce mají probíhat za provozu ve 2. čtvrtletí.

„Žádné informace jsme od Správy železnic neobdrželi a tedy nebylo co koordinovat. V zásadě to již nebude ani možné, neboť například na opravu mostu je již smlouva uzavřena a tedy jsou smluvně stanoveny termíny i povinnosti smluvních stran,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. U obou silničních oprav by měl být zachován zúžený průjezd v režimu 1+1, takže ŘSD dopravní komplikace neočekává.

Podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové železničáři kvůli výluce a náhradní autobusové dopravě zamezili „realizaci mostu nad železniční tratí na silnici I/3 u obce Mezno“.

Tagy I/3 ŘSD Správa železnic Sudoměřice - Votice
79 komentářů