Konec klíčů v pokladně. Desítky nádražních WC dostanou turnikety, platit se bude kartou

Původní chodba s toaletami. Dnes je z ní nová přístupová pasáž. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPůvodní chodba s toaletami. Dnes je z ní nová přístupová pasáž. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Správa železnic chystá velkou kultivační akci zaměřenou na nádražní záchody.

Správa železnic chystá velkou kultivační akci zaměřenou na nádražní záchody. Ta bude spočívat kromě opravy veřejných toalet i v instalaci turniketů nebo automatického zámku, na většině opravených WC pak bude možnost platit kartou. Letos a příští rok se má akce týkat více než 60 nádraží, oznámil generální ředitel SŽ Jiří Svoboda na twitteru.

„Zvýšení úrovně a kvality provozu se bude týkat nejen zlepšení jejich stavebně technického stavu, ale také postupného vybavování toalet turnikety a elektronickými automaty dveřního zámku, aby nebylo nutné čekat na vydání klíče pokladními,“ napsala Správa železnic.

Ještě letos projdou větší či dílčí opravou a instalací vstupního zařízení veřejné toalety například na nádražích Karlovy Vary dolní nádraží, Karlovy Vary, Teplice v Čechách, Ústí nad Labem hl. n., Děčín hl. n., Kralupy nad Vltavou, Praha-Smíchov, Praha-Holešovice, Praha-Libeň, Milovice, Pardubice hl. n., Hradec Králové hl. n., Brandýs nad Orlicí, Mnichovo Hradiště, Tišnov, Břeclav, Strážnice, Olomouc hl. n., Přerov, Bohuňovice, Šternberk, Újezd u Uničova, Branná, Šumperk, Kroměříž, Kunovice-Loučka, Uherské Hradiště, Lipník nad Bečvou, Luhačovice, Ostrava hl. n., Frýdlant nad Ostravicí či Opava východ.

Na hlavním nádraží v Praze lze za toalety platit kartou. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPůvodní chodba s toaletami. Dnes je z ní nová přístupová pasáž. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářToaletní turniket na nádraží. Pramen: Správa železnicToaletní turniket na nádraží. Pramen: Správa železnic

V roce 2021 budou následovat další místa, z významnějších jmenuje Správa železnic například stanice Rakovník, Praha-Vršovice, Praha-Klánovice, Čerčany, Úvaly, Čelákovice, Lysá nad Labem, Český Brod, Nymburk hl. n., Poděbrady, Kutná Hora hl. n., Havlíčkův Brod, Znojmo, Třebíč, Křižanov, Hrušovany nad Jevišovkou, Liberec, Turnov, Choceň, Česká Třebová, Ústí nad Orlicí, Frýdek Místek, Český Těšín, Ostrava-Svinov, Bohumín, Františkovy Lázně, Prostějov, hl. n., Hanušovice či Holešov.

Současně je plánováno zahájení modernizace veřejných toalet v rámci celkové rekonstrukce výpravních budov v Plzni, Táboře a Chebu. Už letos začaly rekonstrukce výpravních budov v Berouně a Českých Budějovicích, jejichž součástí jsou i opravy záchodů.

Tagy bezhotovostní platby nádraží Správa železnic Top veřejné záchody WC
137 komentářů