pruvodce

Ve Zlíně rozšíří trolejbusovou trať, umožní tak konec dalších autobusových linek

Trolejbus DSZO. Pramen: DSZOTrolejbus DSZO. Pramen: DSZO

Celkem vznikne 710 metrů nové trati.

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice plánuje vybudování další trolejbusové trati ve Zlíně. Dopravní a energetický stavební úřad (DESÚ) již zahájil řízení o společném povolení pro novou trať. Ta řeší propojení ulic Gahurova – Vodní – Zarámí – Dlouhá novým trolejbusovým trolejovým vedením se stávajícím trolejbusovým trolejovým vedením v ulicích Gahurova a Dlouhá.

Vyplývá to z dokumentu na úřední desce. S investicí do nové trati počítá i Plán udržitelné mobility Zlína. „Toto prodloužení umožní nasazení dalších parciálních trolejbusů v MHD místo autobusů,“ uvádí se v dokumentu.

Délka modernizovaného stávajícího trolejbusového vedení v ulici Gahurova je 470 m a 170 m v ulici Dlouhá (celkem 640 m). Celková délka nového trolejbusového trolejového vedení je 710 m.

Nové trolejbusové trolejové vedení umožní odbočení jak z ulice Gahurova do ulice Vodní ze směru Jižní svahy a také z centra, tak z ulice Vodní do ulice Gahurova do obou směrů. Na ulici Vodní bude nově vybudovaný kruhový objezd umožňující odbočení na ulici Trávník a dále na autobusové nádraží.

Nové trolejbusové trolejové vedení počítá s co největším využitím stávajících trakčních stožárů v maximálně možné míře v ulici Zarámí, kde proběhla rekonstrukce vozovky v roce 1993 a bylo již zde uvažováno zprovoznění trolejbusové dopravy. Nové trolejbusové trolejové vedení počítá s odbočením trolejbusové dopravy jak z ulice Zarámí na ulici Dlouhou, tak i z ulice Dlouhá na ulici Zarámí.

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice uvedla, že záměr v tuto chvíli nelze veřejně komentovat a poskytnout více detailů.

Tagy Dopravní společnost Zlín - Otrokovice DSZO prodloužení trolejbusových tratí
16 komentářů