Ve Vysokém Mýtě skončí více než půlroční uzavírka na hlavním tahu I/35

Opravený most ve Vysokém Mýtě. Foto: ŘSDOpravený most ve Vysokém Mýtě. Foto: ŘSD

Plný provoz se na most vrátí od příštího úterý.

Řidičům na silnici I/35 z Hradce Králové do Olomouce skončí příští úterý jedno dlouhé omezení ve Vysokém Mýtě. Ředitelství silnic a dálnic otevře most na okraji města ve směru od Hradce Králové, pod kterým vede spojnice mezi závody Iveco Czech Republic. Skončí tak omezení, které trvalo od března.

O konci chystaného omezení informovala mluvčí ŘSD Kristýna Korenčiková. „Provoz byl ve směru z Hradce Králové na Olomouc po dobu rekonstrukce odkloněn na objízdnou trasu. Od úterý ale řidiči po mostě znovu projedou oběma směry,“ dodala.

Podle ní ale rekonstrukce ještě zcela nekončí. V okolí mostu budou pokračovat terénní úpravy a zbývá také dokončit montáž oplocení. Na jaře příštího roku proběhne ještě montáž vodovodního potrubí. Provoz na mostě už ale těmito pracemi omezen nebude.

Most se nachází na významném silničním tahu s vysokou intenzitou dopravy. Denně po mostě projede až kolem 18 tisíc vozidel. Důvodem opravy byl jeho špatný stavebně-technický stav. Rekonstrukci mostu provádí za 27,44 milionu korun společnost Chládek a Tintěra, Pardubice.

 

Tagy Chládek a Tintěra I/35 Vysoké Mýto
14 komentářů