V Přerově začíná nové omezení kvůli stavbě průtahu, v úterý zprovozní estakádu přes koridor

Stavba estakády v Přerově. Foto: ŘSDStavba estakády v Přerově. Foto: ŘSD

Nové omezení potrvá do konce srpna.

Řidiči v Přerově musí od zítřka počítat s novým omezením, které souvisí se stavbou průtahu silnice I/55 městem. Začne částečná uzavírka Tovární ulice doprovázená úplným uzavřením ulic Nádražní, Denisova a Kramářova vždy jen v místech křížení právě s ulicí Tovární. Opatření potrvá do pondělí 30. 8. 2021.

O omezení informovalo v tiskové zprávě Ředitelství silnic a dálnic. „Pokračující stavba silnice I/55 coby průtahu Přerovem se zatím odehrávala zejména uvnitř areálu firmy Juta, od nového měsíce se činnost přesune i mimo oplocený prostor,“ vysvětlil Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD. První omezení kvůli této stavbě začala už v březnu.

Ulicí Tovární bude ponecháno vedení obousměrného silničního provozu vyhrazeného pouze osobním automobilům. Schválený zákaz nedovolí vjezd řidičům nákladních vozidel nad 3,5 tuny. Viditelně značená objízdná trasa směřuje Přerovem ulicí 9. května přes třídu 17. listopadu do ulice Komenského.

I/55, plánovaný průtah Přerovem. Pramen: ŘSD

I/55, plánovaný průtah Přerovem. Pramen: ŘSD

Stavba by měla být zprovozněna v příštím roce s celkovými náklady 189 milionů Kč bez DPH. Současně v úterý začne i provoz na nové estakádě přes železniční koridor v Přerově – Předmostí. Ta odvede automobilovou dopravu z problematického podjezdu pod železniční tratí na výpadovce směr Olomouc. Stavba nabrala zhruba čtvrt roku zpoždění.

Stavba za 358 milionů korun zabrala zhruba dva roky a omezila dopravu na frekventovaném tahu v Polní ulici. Zprovoznění estakády pomůže dopravě ve městě kvůli rekonstrukci nedaleké křižovatky u prodejny Lidl zatím jen částečně. Dopravní stavby včetně okružní křižovatky v této části Přerova budou zprovozněny v druhé polovině září.

Trasa nové estakády na silnici I/55 v Přerově. Foto: ŘSD

Trasa nové estakády na silnici I/55 v Přerově. Foto: ŘSD

 

Tagy I/55 Přerov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
19 komentářů