V Praze začalo velké omezení na Štěrboholské spojce, potrvá nejméně do srpna

Štěrboholská spojka. Foto: SOKP511.czŠtěrboholská spojka. Foto: SOKP511.cz

Řidiči na jednom z nejvytíženějších úseků české silniční sítě musí čelit od víkendu až do srpna velké uzavírce na části

Řidiči na jednom z nejvytíženějších úseků české silniční sítě musí čelit od víkendu až do srpna velké uzavírce na části úseku Štěrboholské spojky.

Technická správa komunikací zahájila rozsáhlou opravu další části Štěrboholské spojky. Oprava je ve směru  z centra v úseku od nájezdové rampy na Průmyslovou ulici až po výjezd z čerpací stanice MOL. Dá se očekávat velké zdržení, což ukázal už provoz během soboty a neděle.

Rekonstrukce zahrnuje kompletní výměnu všech vrstev vozovky, která je v havarijním stavu. Práce potrvají do srpna 2019. Součástí stavby je i rampa z ulice Černokostelecká na Štěrboholskou spojku ve směru z centra.

V první etapě bude opravena pravá polovina vozovky ve směru z centra. Doprava v tomto směru bude vedena jedním jízdním pruhem mezi středním dělicím pásem, staveništěm a druhým pásem, který bude převeden do protisměrného jízdního pásu. Dále pak v protisměrném jízdním pásu zůstanou zachovány dva jízdní pruhy. Na první etapu zhruba v květnu naváže další úsek, který bude delší: od Nedokončené ulice až za odbočku ke sjezdu na Dolní Počernice a Štěrboholy (zhruba k přemostění Hostavického potoka). Opravy mají skončit v srpnu.

TSK v materiálu pro výbor pro dopravu vysvětlila nutnost oprav především stavem vozovky. „Z důvodu velmi intenzivního provozu těžkou nákladní dopravou jsou v některých úsecích vozovky klasifikovány stupněm „havarijní stav“ a nesplňují požadavky na provozní způsobilost,“ uvádí se v materiálu.

Mapa omezení na Štěrboholské spojce. Foto: TSK Praha

Mapa omezení na Štěrboholské spojce. Foto: TSK Praha

Po Štěrboholské spojce projede denně 80 tisíc aut, kvůli neexistujícímu Pražskému okruhu v úseku od Běchovic k D1 je i silně zatížen provoz na tomto úseku kamiony.  TSK za opravu úseků zaplatí celkem 195,5 milionů korun, zakázku získaly společnosti Strabag a Porr.

V Praze čeká od pondělí komplikace i na spojkách mezi Prahou 4 a 10. V souvislosti s probíhající stavbou železnice mezi Hostivaří a Vršovicemi bude docházet k variantnímu omezování provozu formou uzavírání podjezdů Petrohradská – Bartoškova a U Seřadiště – Nad Vinným potokem. Provoz bude také omezován u podjezdu pod železnicí v ulici v Korytech, od 20. 3. do 3. 4. 2019 dojde k jeho částečnému uzavření. Více informací je na stránkách Prahy 10.

Nezačne naopak původně plánované omezení kvůli stavbě protihlukových zdí na Jižní spojce.

Tagy Štěrboholská radiála Štěrboholská spojka Technická správa komunikací TSK
6 komentářů