V Praze se srazily tramvaje, dva lidé jsou zranění

Srážka tramvají v Praze. Foto: ZZSHMPSrážka tramvají v Praze. Foto: ZZSHMP

Ke srážce došlo u Branického mostu.

Provoz tramvají v Praze mezi Braníkem a Modřany je od zhruba šesté hodiny zastaven kvůli vážné nehodě dvou tramvají v Modřanské ulici. O srážce informovali na svých twitterových účtech pražští hasiči a zdravotnická záchranná služba. Je zavedena náhradní autobusová doprava.

Podle záchranářů se dva lidé zranili, jedním z nich je řidič tramvaje. Jeho vyprošťování trvalo přes hodinu, byl ale ve stabilizovaném stavu. „Řidič jedné z tramvají je zaklíněn, stále probíhá vyprošťování, mezitím jsme u něj zajistili žilní vstup a podali léky na bolest,“ uvedli záchranáři krátce před 07:00. „Odstranili jsme dělicí stěnu za řidičem, tramvaje od sebe odtrhli a pokračujeme v záchraně,“ popsali hasiči před půl osmou. Po půl osmé se podařilo řidiče vyprostit. V době nehody bylo v tramvajích 10 osob. Dalším zraněným je osmačtyřicetiletá žena, má pohmožděnou krční páteř.

K nehodě tramvají T3R.P a 14T došlo u Branického mostu. Tramvajové linky 3 a 17 nyní končí ve směru z centra v zastávce Nádraží Braník, linka 21 končí ve stejném směru v zastávce Dvorce. Podle DPP by měl být provoz obnoven zhruba v 09:00.

Podle dostupných informací k nehodě došlo poté, co tramvaj 14T kvůli poruše zastavila a tramvaj T3R.P do ní narazila.

Na stejném místě se stala nehoda v roce 2002. Po nárazu jedné tramvaje do jiné tehdy došlo k řetězové srážce několika dalších stojících v koloně. Zraněno tehdy bylo dvacet lidí.

Srážka tramvají u Branického mostu. Foto. Hasiči Praha / Twitter.comSrážka tramvají u Branického mostu. Foto. Hasiči Praha / Twitter.comSrážka tramvají u Branického mostu. Foto. Hasiči Praha / Twitter.comSrážka tramvají u Branického mostu. Foto. Hasiči Praha / Twitter.comSrážka tramvají v Praze. Foto: ZZSHMP
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp srážka tramvají
82 komentářů