V Praze se srazily tramvaj a autobus, osm lidí bylo zraněno

Srážka tramvaje a autobusu v zastávce Nádraží Zahradní Město. Foto: Hasiči PrahaSrážka tramvaje a autobusu v zastávce Nádraží Zahradní Město. Foto: Hasiči Praha

Záchranáři aktivovali traumatologický plán 1. stupně.

Ke srážce tramvaje a autobusu dnes došlo na zastávce Nádraží Zahradní Město. Srážka nastala v 9:33, při nehodě bylo zraněno podle prvotních informací deset osob, nakonec došlo k upřesnění na 7 osob. .

O nehodě informuje na svých stránkách Pražská integrovaná doprava. Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy na Twitteru uvedla, že aktivovala traumatologický plán prvního stupně. Tramvaj narazila na zastávce zezadu do autobusu.

„Na místě zasahují 4 posádky RZP, speciál Fenix a inspektor. Na místě by se mělo nacházet dle prvotních informací cca 10 zraněných osob, všechny při vědomí, mimo ohrožení života, převážně s drobnými poraněními,“ uvedli záchranáři. Nejčastěji lidé utrpěli úrazy hlavy a rukou,

Tramvajové linky 22 a 26 byly ukončeny v zastávce Staré Strašnice, byla zavedena náhradní autobusová doprava. V 11:32 byl provoz obnoven.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp srážka autobusu a tramvaje terminál Zahradní Město traumaplán
55 komentářů