V Praze končí služba sdílených elektromobilů GreenGo

Elektromobil Škoda Citigo iV služby GreenGo. Foto: GreenGoElektromobil Škoda Citigo iV služby GreenGo. Foto: GreenGo

Jako důvody konce uvádí maďarská firma i nedostatek parkovacích míst nebo špatnou propustnost města.

Po dvou letech od zahájení provozu končí další firma v Praze, která nabízela sdílení elektromobilů. Po loňském pádu společnosti re:volt zabývající se hlavně elektrickými koloběžkami a skútry oznámila konec služba GreenGo Car Czech. Firma to oznámila klientům a na svých stránkách.

Spuštění provozu v únoru 2020 se krylo s první vlnou pandemie a následným lockdownem, které se na našem provozu negativně podepsaly; nicméně i tak si naši službu oblíbily tisíce aktivních uživatelů, pro které se GreenGo stalo životním stylem,” řekl Šimon Čapek, ředitel české pobočky maďarské firmy.

Podle něj nemohl být nikdo připraven na změnu chování a návyků zákazníků po příchodu pandemie. „Celkový útlum společenského dění v posledních dvou letech tím tak významně omezil příležitosti pro využívání sdílených vozů,” dodal Čapek. Jako další důvody, které firmu přivedly k rozhodnutí skončit, pak uvedl silné konkurenční prostředí, neuspokojivou dopravní propustnost města, či dlouhodobý nedostatek parkovacích míst.

Flotila GreenGo bude k dispozici po celý únor. „Nadále se bude dobíjet, mýt a dezinfikovat tak, aby uživatelé nepoznali žádnou změnu,” dodal Čapek. Zákaznická podpora poběží ještě další dva měsíce do konce dubna. Minuta jízdy s elektromobilem stojí podle typu balíčku 6 Kč nebo 7,80 Kč.

GreenGo provozuje celkem 220 elektromobilů VW eUp! a Škoda CitigoE-iV.

Tagy carsharing GreenGo
99 komentářů