V pondělí začne další velké omezení na I/4. U hranice krajů se bude jezdit kyvadlově

Oprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSD

Definitivně má kolony ze silnice I/4 odstranit nová dálnice D4, která se mezi Pískem a Příbramí staví od začátku června.

Řidiči využívající důležitý tah I/4 z Prahy na jih se musejí počínaje pondělím znovu obrnit trpělivostí. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí opravu šestikilometrového úseku od Chraštic k hranici Středočeského a Jihočeského kraje. „Od 07:00 bude již doprava v inkriminovaném úseku řízena kyvadlově regulovčíky zhotovitele a začne frézování starých vrstev vozovky,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Podle něj je vozovka v daném úseku na konci životnosti. „I po předchozích opravách vykazuje značné množství poruch, což ukázala i poslední zima,“ doplnil Buček. Opravu provede společnost M-Silnice, která v tendru nabídla cenu 102 milionů s dobou uvedení stavby do provozu 150 kalendářních dnů.

Vedle vozovky se budou opravovat například i svodidla, odvodňovací žlaby či sjezdy. Některé nepoužívané sjezdy budou přitom zrušeny.

V pondělí se začne pracovat na 1 100 metrů dlouhém úseku, do konce října se tak opraví úsek na obchvatu Chraštic. Následovat bude zimní technologická přestávka. Pokračovat v opravě zbývající části plánovaného úseku bude ŘSD ve 2. čtvrtletí 2022.

Přitom teprve 20. července skončila oprava I/4 v přilehlém úseku mezi Milínem a Chrašticemi, kde řidiči trávili kvůli kyvadlovému průjezdu dlouhé desítky minut v kolonách. Definitivně má kolony ze silnice I/4 odstranit nová dálnice D4, která se mezi Pískem a Příbramí staví v rámci projektu PPP od začátku června. Hotova má být před koncem roku 2024.

Tagy I/4 ŘSD
14 komentářů