V Pardubicích přes noc proběhne úklid po nehodě, vlaky pojedou přes Hradec Králové

Záběry ze srážky vlaků v Pardubicích. Foto: Hasiči SŽZáběry ze srážky vlaků v Pardubicích. Foto: Hasiči SŽ

Vlaky naberou na jednokolejce zpoždění kolem hodiny až hodiny a půl.

Správa železnic dnes v noci zastaví provoz přes železniční stanici Pardubice. Důvodem bude odklízení následků včerejší tragické nehody. Vlaky v té době pojedou odklonem přes Hradec Králové, kde Správa železnic předčasně ukončila výluku.

Od dnešních 22:20 do zítřejších 5:00 bude provoz na trati zcela zastaven pro co nejrychlejší postup prací. Zároveň v noci proběhne oprava poškozené výhybky. Druhou kolej bude nutné opravit po odstranění vlaků,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Všechny kontejnery z nákladních vagónů jsou již přesunuty, začaly přípravy na strhávání vagónu, který je zapříčený lokomotivou. Na místě jsou dva speciální jeřáby. Pomocí dvou lokotraktorů se podařilo odtrhnout obě lokomotivy od sebe.

Odklon přes Hradec Králové bude znamenat prodloužení doby jízdy o zhruba 60–90 minut, většina trati je jednokolejná.

Pro zajištění přepravy mezi Pardubicemi a Hradcem Králové budou zavedeny ještě náhradní autobusy, stejně tak z Velkého Oseka do Kolína a z Pardubic do Chocně. Odklony se týkají také všech nočních vlaků.

Detailně jsou změny popsány na stránkách ČD Mimořádnosti.

Omezení přináší velké problémy nákladním dopravcům. „V současné době máme z důvodu nehody v Pardubicích odstaveno více než 30 vlaků, desítky dalších nevyjely. Situaci s našimi zákazníky i se Správou železnic řešíme. V maximální míře využijeme odklonové trasy,“ uvedlo ČD Cargo.

Tagy České dráhy Pardubice hl. n. Správa železnic srážka vlaků srážka vlaků Pardubice srážka vlaků v Pardubicích
32 komentářů