V Mnichově budou jezdit další tramvaje od Siemensu

Tramvaj Siemens Avenio v Mnichově. Foto: Stadtwerke MünchenTramvaj Siemens Avenio v Mnichově. Foto: Stadtwerke München

Mnichovská městská společnost Stadtwerke München (SWM) objednala dalších 73 tramvají Siemens Avenio. Zakázka má hodnotu 200 milionů eur, tedy přes

Mnichovská městská společnost Stadtwerke München (SWM) objednala dalších 73 tramvají Siemens Avenio. Zakázka má hodnotu 200 milionů eur, tedy přes pět miliard korun. Mnichovská společnost, která provozuje i městskou hromadnou dopravu ve městě, využila opce z původní objednávky. Kontrakt oznámily obě společnosti v tiskové zprávě. Mnichov byl prvním zákazníkem Siemensu pro nové tramvaje Avenio, teď se rozhodl pro největší jednorázovou objednávku v historii.

„Je to zásadní investice pro další rozvoj a rozšíření sítě tramvají v Mnichově. Avenio se ukázalo jako velmi spolehlivé vozidlo, proto jsme se rozhodli pro další nákup,“ řekl Ingo Wortman, který má v SWM na starost dopravní divizi. Podle něj tramvaj svoji velikostí a kapacitou představuje ideální kompromis mezi autobusem a metrem.

Čtyřčlánková tramvaj s délkou 37 metrů má kapacitu 218 cestujících. Mnichov plánuje vybudování několika nových tramvajových tras, zejména na severu města. Nové tramvaje mají také nahradit starší vozy R2, které Mnichov nakoupil v devadesátých letech. Oproti nim má Avenio větší kapacitu.

Tramvaje v mnichovské vozovně. Foto: Stadwerke München

Tramvaje v mnichovské vozovně. Foto: Stadwerke München

Tagy siemens Siemens Avenio tramvaje v Mnichově
4 komentáře