V Liberci koupí ještě dva autobusy SOR, umožňuje to smlouva z roku 2020

Autobus SOR NS 12 na terminálu MHD Fügnerova v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 12 na terminálu MHD Fügnerova v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Autobusy mají být v Liberci do konce pololetí.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) jen den poté, co oznámil završení dodávky dvaceti autobusů SOR NS 12, podepsal smlouvu na nákup ještě dalších dvou kusů. Pořídí je za stejnou cenu jako v tendru, smlouva umožňuje navýšení plnění o deset procent. Do této částky se DPMJL přesně vešel.

Na dodatku ke smlouvě se dohodl dopravce s výrobce v závěru loňského roku, tento týden uzavřel smlouvu a zveřejnil ji v registru. Pro DPMLJ zůstane cena 5,15 milionu korun, autobusy budou dodané do poloviny roku.

Celkem tak bude v Liberci jezdit 22 autobusů SOR NS12. Po dříve dokončeném nákupu kloubových autobusů Solaris Urbino jde o největší nákup nových autobusů za poslední dekádu. Nahradí jak starší SOR BN 12 a Tedom, tak i Citara od Mercedes-Benz. Ta si DPMLJ přivezl ojetá z Německa v době, kdy ukončil spolupráci s Busline a musel narychlo řešit pořízení jiných autobusů.

Nové autobusy řady SOR NS 12 jsou vybaveny dieselovým pohonem. Každé z dodaných vozidel má ve své výbavě klimatizaci, USB zásuvky, kamerový systém nad dveřmi, kamery pro sledování přední a zadní části vozidla. Součástí výbavy je také zařízením monitorující počty cestujících.

Dopravní podnik loni soutěžil i nové autobusy na zemní plyn, tendr ale zrušil. Aktuálně má v provozu celkem 99 autobusů.

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ SOR Libchavy SOR NS 12
Žádné komentáře