dkv-spojujeme

V kladenské MHD jezdí první elektrobus, zatím jen v testovacím provozu

Testovací elektrobus SOR v Kladně. Pramen: Město KladnoTestovací elektrobus SOR v Kladně. Pramen: Město Kladno

Společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva  začala tento v kladenské městské dopravě testovat autobus s elektrickým pohonem. Jde o

Společnost ČSAD MHD Kladno ze skupiny Arriva  začala tento v kladenské městské dopravě testovat autobus s elektrickým pohonem. Jde o vůbec první test elektrobusu v největším středočeském městě. „Pokud se technika osvědčí, je při splnění určitých podmínek reálné, aby se v horizontu tří let začaly v Kladně objevovat elektrobusy v běžném provozu,“ uvedlo město na svých webových stránkách.

Na testech je v Kladně městský elektrobus od výrobce SOR Libchavy s označením SOR NS 12 electric. „Měsíc teď budeme zkoušet všechny jeho vlastnosti, abychom zjistili, jak se chová v provozu a jestli ho můžeme v budoucnu nasadit na námi provozované linky,“ uvedl ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. Elektrobusem se mohou cestující svézt na lince 605, která jezdí po městě mezi Okrskem 0 a Aquaparkem.

Technické parametry elektrobusu

Celková délka elektrobusu je 12 m a má 33 míst k sezení pro cestující. Celkově se ale počet přepravovaných osob může lišit. Počet míst k sezení lze upravovat podle přání dopravce. Interiér elektrobusu je klimatizovaný a cestujícím nabízí i USB zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky. Kapacita baterií je 242 kWh a uloženy jsou oboustranně podélně v prostoru střechy.

Tagy ČSAD MHD Kladno elektrobus SOR
18 komentářů