V Kácově zbourají most přes Sázavu a postaví nový, objížďka bude 21 kilometrů

Most přes Sázavu v Kácově, který čeká demolice. Foto: Google Street ViewMost přes Sázavu v Kácově, který čeká demolice. Foto: Google Street View

Uzavírka je naplánována až do prosince.

Řidiče v Kácově čeká od úterý dlouhá uzavírka na silnici III/12519. Stavební společnost Colas zde začne za 110 milionů korun s demolicí betonového mostu přes řeku Sázavu, který spojuje Kácov s částí městysu Račíněves.

Vyplývá to z informací na stránkách městysu. Práce jsou plánovány až do konce letošní stavební sezóny do 17. prosince. Důvodem je špatný stav mostu, proto na jeho místě vznikne zcela nový.

Na mostě byly práce zahájeny už loni na podzim, v úterý začne jeho demolice. Na místě vznikla provizorní lávka pro pěší, řidiči ale musí počítat s objížďkou. Pro osobní automobily do 3,5 tuny vede objízdná trasa přes obce Zbizuby, Nechyba, Vlková, Petrovice II, Kasanice a Polipsy, měří 21 kilometrů. Nákladní automobily pojedou přes Uhlířské Janovice a Starou Huť. Tato objížďka je dlouhá 32 kilometrů.

Investorem akce je Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. Stavba má tříleté zpoždění, projektová dokumentace uvádí zahájení stavby v roce 2018, s příprávnými pracemi se začalo teprve loni na podzim.

Výměna mostu přinese i změny v jízdních řádech. Kompletní informace k uzavírce jsou na stránkách Kácova.

Tagy colas Kácov Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Středočeský kraj
35 komentářů