Začala oprava průtahu Novým Jičínem, přes město povedou objížďky

Silnice I/57 v Novém Jičíně. Zdroj: ŘSDSilnice I/57 v Novém Jičíně. Zdroj: ŘSD

Práce potrvají do druhé půlky srpna.

V Novém Jičíně začala plánovaná rekonstrukce povrchu silnice I/57 v ulicích Zborovská a Revoluční. Práce na průtahu městem potrvají do druhé poloviny srpna a vyjdou na více než 10 milionů korun. Zhotovitelem je firma Colas, s nejnižší nabídkou zvítězila ve výběrovém řízení. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

V 1. etapě od 6. 5. do 9. 6. jsou v plánu práce na polovině vozovky, proto dojde k částečné uzavírce ulic Zborovská a Revoluční. Směr centrum povede objízdná trasa ulicemi Žilinská, Beskydská a Bezručova.

Ve 2. etapě do 15. 7. se práce přesunou na druhou polovinu vozovky a opět dojde k částečné uzavírce ulic Zborovská a Revoluční, směr tentokrát z centra povede po objízdné trase ulicemi Žilinská, Beskydská a Bezručova.

Poslední, 3. etapa potrvá druhé poloviny srpna a na silnici I/57 je naplánován kyvadlový provoz kolem semaforů. Za uzavřenou křižovatku ulic Revoluční a Žilinská bude platit objízdná trasa znovu přes Bezručovu, respektive Beskydskou ulici.

1. etapa rekonstrukce silnice I/57 v Novém Jičíně.
Zdroj: ŘSD2. etapa rekonstrukce silnice I/57 v Novém Jičíně.
Zdroj: ŘSD3. etapa rekonstrukce silnice I/57 v Novém Jičíně.
Zdroj: ŘSD

Silničáři opraví komunikaci mezi kilometry 93,247 až 94,166 provozního staničení. Znamená to rekonstrukci 8 520 metrů čtverečních vozovky, součásti jsou i dvě zastávky autobusu z cementobetonového krytu.

„Mimo obnovení vozovkových vrstev provedeme sanace propadlých míst kolem kanalizačních šachet a uličních vpustí. Dojde také k odstranění žulových kostek a doplnění nových obrubníků včetně dopravního značení a protismykových opatření,“ uvedl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD.

Tagy colas Colas CZ I/57 Nový Jičín Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů