V Chocni po více než půl roce otevřeli opravený most přes Tichou Orlici

Oprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický krajOprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický kraj

Most je průjezdný, běží ještě dokončovací práce.

V Chocni skončila v těchto dnech více než půl roku trvající oprava mostu na silnici II/317, který překonává Tichou Orlici. Most z roku 1985 byl již ve špatném stavu.

O dokončení opravy informoval Pardubický kraj v tiskové zprávě. Upozornil současně, že je potřeba po něm jezdit s opatrností, probíhají dokončovací práce. Zakázku za 44 milionů korun získala společnost Mados. „Kvůli nevyhovujícímu technickému stavu bylo potřeba opravit nejenom vozovku, ale nutné například bylo i zvednut a opravit spodní stavbu,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš. Zbývá například dodělat přeložku optického kabelu, kvůli které bude jedna část chodníku uzavřena do 20. prosince. Vozovka ale bude už fungovat bez dalších omezení, a to nejenom pro osobní, ale i nákladní a autobusovou dopravu.

Most je součástí silnice II/317, která je příjezdovou trasou pro oblast Žamberecka k nově vybudované dálnici D35. „Po komunikaci před rekonstrukcí projelo denně kolem devíti tisíc aut. S ohledem na vytíženost a regionální význam stavby jsme plánovali opravu mostu přibližně od roku 2018, avšak museli jsme brát ohled také na další probíhající dopravní stavby včetně modernizace silnice z Hrádku směrem na Ústí nad Orlicí,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Opravdu z třetiny financovala Evropská unie, její dotace pokryje 16 milionů korun.

Oprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický krajOprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický krajOprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický krajOprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický krajOprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický krajOprava mostu přes Orlici v Chocni. Foto: Pardubický kraj
Tagy Choceň II/317 Mados Pardubický kraj
2 komentáře