V České Kamenici skončilo „rovnání“ zatáčky na hlavním tahu Děčín – Liberec, rychlost je nově 30 km/h

Upravený úsek silnice I/13 v České Kamenici. Foto: ŘSDUpravený úsek silnice I/13 v České Kamenici. Foto: ŘSD

Poloměr oblouku zatáčky u pivovaru je nyní výrazně větší.

Rok po zahájení stavby dokončila společnost Eurovia CZ úpravy silnice I/13 v České Kamenici. Během akce došlo k „rovnání“ zatáčky u pivovaru Kotouč a současně úpravám chodníků, aby byl průjezd bezpečnější.

Součástí akce, která výrazně omezovala provoz na průtahu městem, kterým denně projede přes deset tisíc aut, bylo i doplnění nového veřejného osvětlení přechodu pro chodce a nové části chodníku. Došlo také k výstavbě opěrné zdi. O konci omezení informovalo Ředitelství silnic a dálnic na svých stránkách.

Celá akce měla vyřešit nevyhovující směrový oblouk v křižovatce ulic Pivovarská x Štítného. Poloměr oblouku byl dosud 27 metrů, zvětší se na 45 metrů.  Město už dříve zbouralo bytový dům u zatáčky, část silnice půjde na jeho pozemky.

„Provoz je nyní obousměrný s maximální povolenou rychlostí 30 km/h,“ uvedlo ŘSD. Hodnota zakázky byla necelých 7 milionů korun.

Průjezd městem bez omezení dlouho nevydrží. V září začne oprava mostu přes řeku Kamenici za 16 milionů korun.

Upravený úsek silnice I/13 v České Kamenici. Foto: ŘSDUpravený úsek silnice I/13 v České Kamenici. Foto: ŘSDUpravený úsek silnice I/13 v České Kamenici. Foto: ŘSD
Tagy Česká Kamenice I/13 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
27 komentářů