V centru Olomouce začíná další tramvajová výluka, zlepší spojení k hlavnímu nádraží

Tramvaje v Olomouci. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czTramvaje v Olomouci. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Výluky a omezení na tramvajové trati skrze historické centrum trvají v souvislosti se stavbou nového mostu už téměř dva roky.

Od pondělí 10. ledna se musejí cestující využívající olomouckou MHD připravit na další ze série výluk. Po dvou letech znovu dojde k uzavření tramvajové trati mezi Náměstím Hrdinů a Žižkovým náměstím. Důvodem bude rozebírání provizorního obratiště na Masarykově třídě.

„Z důvodu pokračujících stavebních prací na výstavbě mostu přes řeku Moravu dojde s platností od 10. 1. 2022 k opětovnému omezení tramvajového provozu. Předpokládaný termín ukončení stavebních prací je 30. 6. 2022,“ uvedl Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) na svém webu.

Během letošního prvního půl roku budou dělníci na nedalekém mostě přes řeku Moravu dokončovat stavbu nového mostu a také napojovat koleje.

Náhradní autobusy pojedou v úseku Palackého – Žižkovo náměstí – Hlavní nádraží. Zlepší se tak dostupnost spojení na hlavní přestupní uzel ve městě, kterým je právě vlakové nádraží. Linka č. 3 naopak pojede po trase jen v úseku Trnkova – Náměstí Hrdinů a zpět.

Výluky a omezení na tramvajové trati skrze historické centrum trvají v souvislosti se stavbou nového mostu už téměř přes dva roky. Na podzim roku 2019 došlo k zahájení prací, které na dlouhou dobu úplně vyřadily z provozu tramvajové linky č. 2, 6 a 3. Poslední jmenovaná linka se pak po úvodní fázi prací částečně dočasně vrátila. Výluka tehdy byla způsobena i stavebními pracemi u zastávky U Sv. Mořice.

Omezení tramvajového provozu v Olomouci od 10. ledna. Foto: DPMOOmezení tramvajového provozu v Olomouci od 10. ledna. Foto: DPMO

 

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO Olomouc
16 komentářů