V Brně začne roční oprava Gajdošovy. Dopravní peklo, říká starosta

Gajdošova ulice v Brně. Foto: Google Street ViewGajdošova ulice v Brně. Foto: Google Street View

Oprava potrvá do konce října příštího roku.

Brno čeká od pondělí 27. listopadu nová velká uzavírka. Kvůli opravě kanalizace a vodovodu bude omezen provoz na ulici Gajdošova v Židenicích ze čtyř na dva pruhy. Opatření potrvá téměř rok: do 31. října 2025. Starosta městské části Židenice Petr Kunc označil chystané omezení za dopravní peklo.

Gajdošova je součástí silnice I/42. Jde o velmi vytíženou spojnici, kterou denně podle sčítání dopravy projede 33 000 vozidel. „Provoz bude umožněn v jednom jízdním pruhu v každém směru. Uzavřena zůstane také křižovatka Gajdošovy s Kaleckého,“ uvedlo Brno na svých stránkách. Uzavřena bude pravá strana vozovky na Gajdošově ve směru na Otakara Ševčíka v úseku Bubeníčkova – Táborská.

Omezení v Gajdošově ulici. Foto: kopemezabrno.cz

Město opravu vysvětluje častými haváriemi vodovodního řadu v oblasti. Pro opravu chce využít současná omezení na mostě Otakara Ševčíka a na úseku Velkého městského okruhu (VMO) Tomkovo náměstí – Rokytova.

Celková cena rekonstrukce vodovodů a kanalizace v obou zakázkách činí 145,2 milionu korun. První část bude mít na starost společnost Přemysl Veselý stavební a inženýrská činnost, druhou zakázku zajistí firma Inženýrské stavby Brno.

Bez náhrady bude po dobu prací zrušena autobusová zastávka Gajdošova ve směru na Otakara Ševčíka. Z Gajdošovy nebude možné levé odbočení do Hrozňatovy. Detaily o opravě jsou na stránkách Kopemezabrno.cz.

Kvůli opravě dala městská část do pořádku i podchod pod Gajdošovou ulicí, protože v něm čeká nápor chodců.

 

Tagy Gajdošova I/42 Židenice
26 komentářů