V Brně začíná další velké omezení. Rok budou opravovat Gajdošovu ulici

Gajdošova ulice v Brně. Foto: Google Street ViewGajdošova ulice v Brně. Foto: Google Street View

Provoz bude postupně redukován ze čtyř do dvou jízdních pruhů.

V Brně začíná v pondělí nultá etapa opravy vodovodu a kanalizace v Gajdošově ulici v Židenicích. Provoz na silnici I/42 bude postupně omezen ze čtyř do dvou jízdních pruhů. Jde o velmi vytíženou spojnici, kterou denně podle sčítání dopravy projede 33 000 vozidel.

O zahájení nulté etapy informovala na svých stránkách městská část Židenice. Zítra začne vyklízení ulic Vančurova a Jílkova, které jsou obslužnými komunikacemi kolem Gajdošovy. „Od 13. 11. 2023 – 26. 11. 2023 začne budování přejezdů přes střední ostrůvek. z tohoto důvodu bude Gajdošova na třech místech svedena do jednoho pruhu,“ uvedla městská část na webu. Od 20. listopadu začne vyklízení ulic Gajdošova a Kaleckého. Stavební práce pak na úseku Gajdošova I (od kostela po Táborskou) budou probíhat od 23. 10. 2023 do 31. 10. 2024 a na části II (od kostela po Bubeníčkovu) od 27. 11. 2023 do 31. 10. 2024.

Město opravu vysvětluje častými haváriemi vodovodního řadu v oblasti. Pro opravu chce využít současná omezení na mostě Otakara Ševčíka a na úseku Velkého městského okruhu (VMO) Tomkovo náměstí – Rokytova.

Mapa oprav Gajdošovy ulice. Foto: zidenice.eu

„Vodovodní řady na Gajdošově nejsou v dobrém stavu, o čemž svědčí množství havárií, které se zde staly. Každá taková událost, kterých od roku 2018 evidujeme 15, významně ovlivňuje řidiče i místní obyvatele. Dobu, kdy se v blízkosti opravuje most Otakara Ševčíka a nedaleko se staví nový úsek VMO, proto město využije k rekonstrukci vodovodů a kanalizace. Předejdeme dopravním omezením v příštích letech,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Rekonstrukci pokrývají dvě samostatné zakázky. První se týká části Gajdošovy od mostu Otakara Ševčíka po křížení s ulicí Podpísečnou. Zde se bude převážně pracovat na vedlejší obslužné komunikaci.

Celková cena rekonstrukce vodovodů a kanalizace v obou zakázkách činí 145,2 milionu korun. První část bude mít na starost společnost Přemysl Veselý stavební a inženýrská činnost, druhou zakázku zajistí firma Inženýrské stavby Brno.

Tagy brno Gajdošova I/42 I/42 VMO
16 komentářů