V Brně očekávají rušnou sezónu, odbavení všech letů spouští už 3 hodiny před odletem

Letiště Brno. Zdroj: BRNO AirportLetiště Brno. Zdroj: BRNO Airport

Kvůli pokrytí plánovaného provozu rozšířili v Brně i odbavovací stojánku.

Brněnské letiště očekává rušnou letní sezónu. Odbavení všech letů spouští od 1. června už tři hodiny před plánovaným časem odletu. Změna má platit do 30. září a netýká se linek Ryanairu. Kromě odbavovacích přepážek budou na letišti v tomto prodlouženém režimu k dispozici i ostatní pracoviště a služby.

Letiště zdůvodňuje krok na Facebooku optimálním využitím kapacit a pohodlím cestujících. Pasažéry současně upozorňuje, aby se v případě, kdy budou chtít na letišti také parkovat ujistili, že mají v rezervaci dřívější příjezd adekvátně nastaven.

Kvůli pokrytí plánovaného provozu rozšířili v Brně i odbavovací stojánku. Nově se na ni vejdou další dvě letadla kategorie C, tedy nejrozšířenějšího typu Boeing 737 nebo Airbus A320. Celkem se jich tak na odbavovací plochu střed u terminálu pro cestující vejde sedm. Stavba vyšla na 35 milionů korun.

Brněnské letiště rozšiřuje odbavovací plochu, přibudou dvě stání

V loňském roce zaznamenali v Brně rekordní provoz, letiště odbavilo za rok 2023 celkem 687 000 cestujících a výrazně překročilo předcovidová čísla. Provoz v Brně stojí především na charterových letech v letní sezóně, přes kterou letos očekávají nárůst provozu asi o 14 %. O zaplněnost střední stojánky na letišti nebývá během špiček nouze. Podobně je to i s terminálem.

Nabídka letů z brněnského letiště by se měla letos velmi podobat té loňské. Mezi novinky bude patřit například egyptská Marsa Matrouh, Kypr či Dalamán.

Rušnou sezónu očekávají také na dalších českých letištích. Například z Ostravy se bude letos létat celkem do 32 destinací. Jak deníku Zdopravy.cz potvrdila mluvčí Letiště Ostrava Kateřina Pustějovská, odbavení cestujících spouštějí v Mošnově tradičně dvě hodiny před plánovaným časem odletu.

Tagy BRQ Letiště Brno
14 komentářů