V Brně čeká řidiče změna v Žabovřeské kvůli stavbě velkého městského okruhu

Stavba další části brněnského okruhu v Žabovřeské. Foto: ŘSDStavba další části brněnského okruhu v Žabovřeské. Foto: ŘSD

Řidiče v Brně čeká od nedělního odpoledne až do druhé poloviny května změna v organizaci dopravy v ulici Žabovřeská. Důvodem

Řidiče v Brně čeká od nedělního odpoledne až do druhé poloviny května změna v organizaci dopravy v ulici Žabovřeská. Důvodem jsou pokračující práce na velkém městském okruhu, které se přesouvají do další části.

Na změnu upozornilo Brno na svých stránkách Kopeme za Brno a ŘSD na twitteru. Lidé jedoucí ve směru z Bystrce na Hlinky budou nově využívat obslužnou komunikaci, která vede mezi stávající silnicí a řekou. Na I/42 se napojí zhruba v místě mostu na Kamenný mlýn. Ve směru Královo Pole – Hlinky dojde k převedení v místě výjezdu z ulice Luční do protějšího směru.

Ve směru Hlinky–Královo pole bude provoz upraven na uspořádání 1+1, odbočení a připojení z tohoto směru bude bez omezení. Směr Královo pole–Bystrc bude odkloněn a oddělen ve stávající podobě po silnici I/42 v místě výjezdu z ulice Luční.

Trasa části Velkého brněnského okruhu v Žabovřeské. Foto: ŘSD

Trasa části Velkého brněnského okruhu v Žabovřeské. Foto: ŘSD

 

ŘSD staví aktuálně první etapu úseku, stavba začala v říjnu 2018. Práce se ale zdržely kvůli napadení jednoho ze stavebních povolení spolkem Voda z Tetčic. Právní moci tak stavební povolení nabylo až loni v červnu. Na jaře chce začít stavět druhou etapu, která počítá s vybudováním tunelu pro tramvaje. Běží hodnocení nabídek, v tendru jsou dvě.

Velký městský okruh je jedním ze strategických projektů města. Na Žabovřeské je dlouhodobým cílem odstranit dopravní špunt, který způsobuje dlouhé kolony.

Tagy brno I/42 VMO Žabovřeská Ředitelství silnic a dálnic Žabovřeská
10 komentářů