V Brazílii spadlo na předměstí São Paula ATR 72, po pádu začalo hořet

Letadlo ATR 72 společnosti Voepass. Foto: VoepassLetadlo ATR 72 společnosti Voepass. Foto: Voepass

K události došlo při přiblížení na letiště v São Paulu, na palubě bylo 62 lidí.

K tragické nehodě letadla ATR 72-500 došlo dnes v Brazílii na ve městě Valinhos na okraji  São Paula. Čtrnáct let starý turbovrtulový stroj společnosti Voepass Linhas Aéreas havaroval při přiblížení na místní letiště. Šlo o let z města Cascavel do São Paula.

O události informují místní média, řada záběrů se ocitla na sociálních sítích. Jedno z videí ukazuje, že letadlo padalo prakticky volným pádem. Letadlo spadlo do obydlené oblasti. Údaje o počtu mrtvých a zraněných nejsou zatím známy, s ohledem na záběry s hořícím letadlem je více než pravděpodobné, že při neštěstí došlo k usmrcení cestujících a případně i lidí na zemi. Na palubě bylo podle dopravce 58 cestujících a čtyři členové posádky.

Informaci o úmrtí lidí na palubě zříceného letadla nepřímo potvrdil i brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva, který požádal při jedné veřejné akci o minutu ticha na jejich památku, uvedl server stanice CNN Brasil. „Zdá se, že všichni zemřeli, a proto žádám o minutu ticha za oběti,“ řekl prezident. Nehodu potvrdila místní radnice.

Šlo o letadlo registrace PS-VPB, které je 14 let staré. Průběh letu je možné sledovat na Flightradar24.com. V místě, kde se stala nehoda, bylo vydáno v době letu varování před tvorbou námrazy. 

Voepass je regionální aerolinkou, která spojuje menší města v Brazílii s většími huby. Dopravce provozuje 14 letadel ATR.

(aktualizujeme)

Tagy ATR 72 Voepass
7 komentářů