V Brandýse vznikne velký parkovací dům, jedno místo vyjde o polovinu levněji než v Praze

Vizualizace parkovacího domu v Brandýse nad LabemVizualizace parkovacího domu v Brandýse nad Labem

U brandýského nádraží vznikne přes 300 parkovacích míst. Stavba jednoho vychází o polovinu levněji než v Praze na Černém mostě, kde vzniká velký parkovací dům.

V Brandýse nad Labem v blízkosti nádraží začne stavba nového P+R parkovacího domu. Kromě 316 krytých míst pro osobní auta zde vznikne i 76 míst pro jízdní kola. Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav získalo na stavbu evropskou dotaci.

Radnice již vysoutěžila dodavatele, zakázku získala za 130,3 milionu korun BAK stavební společnost. Náklady jsou v porovnání s nedávno zahájenou stavbou parkovacího domu na Černém Mostě v přepočtu na jedno místo poloviční. V Brandýse jedno místo vyjde na 411 tisíc korun, v Praze na 850 tisíc korun.

Brandýs je dalším středočeským městem, které na svém území vybuduje záchytné parkoviště a nechá tak lidi z okolí Prahy dojet například veřejnou dopravou, aby nemuseli hledat místo na parkování až v Praze. Současně tím chce město i řešit nedostatek parkovacích míst na nedalekém sídlišti.

Podle místostarosty Hynka Homolky bude šest míst vybaveno zařízením pro nabíjení elektromobilů, nezvykle vysoký na tuzemské poměry je i počet míst pro jízdní kola. Stavba začne v srpnu, hotovo by mělo být příští rok v říjnu. Dotace z Integrovaného regionálního operačního programu IROP dosáhne 100 milionů korun.

Město počítá zatím s ceníkem ve výši 25 korun za parkování přes den (zhruba 6-18 hodin) a stejnou sazbu pak přes noc. Za jeden měsíc nabídne radnice parkování za tisíc korun, nepůjde ale o vyhrazené stání.

Vizualizace parkovacího domu v Brandýse nad Labem

Vizualizace parkovacího domu v Brandýse nad Labem

Tagy BAK stavební společnost Brandýs nad Labem P+R parkovací dům Top
89 komentářů