V Benešově začala přestavba nebezpečné křižovatky na hlavním tahu na jih

Vizualizace nové křižovatky U Topolu v Benešově na silnici I/3. Foto: ŘSDVizualizace nové křižovatky U Topolu v Benešově na silnici I/3. Foto: ŘSD

Řidiči na silnici I/3 musí počítat s novým omezením, které by ale v budoucnu mělo snížit počty nehod na jednom

Řidiči na silnici I/3 musí počítat s novým omezením, které by ale v budoucnu mělo snížit počty nehod na jednom z velmi rizikových míst s velkým počtem nehod na silnici mezi Prahou a Táborem.

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět na jižním okraji Benešova novou okružní křižovatku U Topolu. Ta má nahradit stávající křižovatku se silnicí II/110. Kvůli velkému provozu zde auta musí často čekat dlouho než vůbec projedou. Podle posledního sčítání dopravy v roce 2016 projelo místem křížení obou silnice přes 18 tisíc vozidel za den. Z Benešova je navíc silnice II. Třídy připojena ve špatném výškovém oblouku, který znemožňuje potřebný rozhled do křižovatky.

Během stavby bude provoz po I/3 převeden na provizorní komunikaci, kterou stavbaři začali právě budovat. Zakázku za 61 milionů získala společnost BES.

Plán nové křižovatky U Topolu na silnici I/3. Foto: ŘSD

Jde o první ze staveb, které ŘSD kolem Benešova chystá, postupně má ještě přijít na řadu úsek Červené Vršky – U Topolu, při které se počítá s rozšířením silnice I/3, jejím částečným zahloubením a novým šířkovým uspořádáním v režimu 2+1. Stavba ale zatím nemá územní rozhodnutí. Dalšími navazující investice tvoří propojení městské části Mariánovice se silnicí II/110 a také stavba okružní křižovatky Mariánovice západ.

Tagy Benešov BES I/3 Ředitelství silnic a dálnic U Topolu
42 komentářů