Uzbekistan Airways převzaly první L-410, měsíc po podpisu smlouvy

První L-410 UVP-E20 uzbecké společnosti Uzbekistan Airway. Zdroj: Facebook.com - Uzbekistan AirwaysPrvní L-410 UVP-E20 uzbecké společnosti Uzbekistan Airway. Zdroj: Facebook.com - Uzbekistan Airways

Uzbecký dopravce si v červnu u českého výrobce objednal dva nové letouny L-410 UVP-E20.

Měsíc po podpisu kontraktu mezi Aircraft Industries a Uzbekistan Airways přistál na letišti v Taškentu první objednaný stroj. Letoun disponuje kapacitou 19 pasažérů, má celokožené sedačky a klimatizaci. První pasažéry by měl svézt v nejbližších dnech.

„Letadlo bude sloužit pasažérům na komerčních vnitrostátních linkách a bylo zakoupeno v rámci programu rozvoje tamní dopravní infrastruktury,“ uvádí společnost Aircraft Industries na svém Facebooku.

Uzbecký dopravce si v červnu u českého výrobce objednal dva nové letouny L-410 UVP-E20. Druhý stroj stejného typu bude v rámci daného kontraktu skupiny Omnipol dodán aerolince na podzim tohoto roku.

„Nová letadla najdou uplatnění na letištích s ultrakrátkou ranvejí a rozšíří naši síť nabízených destinací,“ píší na svém Facebooku Uzbekistan Airways.

Obchodu měla podle prvotních vyjádření při podpisu smlouvy pomoci i nedávná návštěva premiéra Petra Fialy v Uzbekistánu. Představitelé společností již navíc zahájili jednání o budoucí spolupráci.

Tagy Aircraft Industries L-410 UVP-E20 Omnipol Uzbekistán Uzbekistan Airways
33 komentářů