Ústecký kraj dokončil opravu silnice na hranici s českolipským okresem, 90 % zaplatila dotace

Opravená silnice II/263. Foto: Ústecký krajOpravená silnice II/263. Foto: Ústecký kraj

Na hranici dvou krajů jde v krátké době o druhou silnici, která prošla kompletní opravou.

Ústecký kraj dnes slavnostně otevřel opravenou silnici II/263 v úseku z České Kamenice na Žandov na hranici s Libereckým krajem. Opravou za 163 milionů korun prošel celkem devět kilometrů dlouhý úsek.

Šlo o kompletní rekonstrukci silnice, která byla ve špatním stavu kvůli velkému zatížení dopravou. Byla provedena rekonstrukce krytu v celém úseku a dále rekonstrukce stávajících propustků, mostu a odvodnění. Zakázku získalo sdružení firem Eurovia CS a SaM silnice a mosty. Práce začaly v březnu.

„Rekonstrukce této silnice v kombinaci s rekonstrukcí silnice II/262, která byla ukončená před měsícem, výrazně zvýší komfort řidičů v této části Děčínska. Zlepší se nejen plynulost dopravy, ale také se sníží prašnost, což pozitivně ovlivní život obyvatel obcí na trase,“ řekl hejtman Jan Schiller.

Celkem 90 % nákladů bude hrazeno z dotačních zdrojů (z Integrovaného regionálního operačního programu a státního rozpočtu). Cílem projektu bylo podpořit zkvalitnění dopravní infrastruktury a zlepšit stavebně technický stav komunikace. Tím se zvýšila plynulost jízdního provozu, snížila nehodovost a snížila prašnost, což vede k lepšímu životnímu prostředí v lokalitě. Rekonstrukcí také došlo k zvýšení zatížitelnosti vozovky. Nyní je komunikace v odpovídajícím stavu vzhledem k současným i budoucím dopravním podmínkám.

„Součástí stavebních prací byla i kompletní rekonstrukce 29 propustků, mostu přes Huníkovský potok a rekonstrukce a vybudování vpustí a jejich zaústění do dešťové kanalizace v obci Velká Bukovina,“ upřesnil Tomáš Rieger, radní pro investice.

„Práce probíhaly za úplné uzavírky a provoz byl veden po objízdných trasách. Víme, že to místním mohlo činit komplikace, děkujeme za jejich trpělivost a pevně věříme, že odměnou je jim dnes otevřený rekonstruovaný úsek silnice II/263,“ dodal Karel Nápravník, ředitel závodu Ústí nad Labem Eurovia CS.

Tagy Eurovia CS II/263 SaM silnice a mosty Ústecký kraj
12 komentářů