Po dvou a půl letech hotovo. Silnice z Děčína na Českou Lípu prošla opravou za 568 milonů.

Silnice II/262 po rekonstrukci. Foto: Eurovia CSSilnice II/262 po rekonstrukci. Foto: Eurovia CS

Oprava trvala déle kvůli neplánovaným zásahům do inženýrských sítí.

Společnosti Eurovia CS a SaM silnice a mosty dokončily jednu z největších zakázek na opravu silnic v Ústeckém kraji v posledních letech. Za 568 milionů korun opravily sedmnáct kilometrů dlouhý úsek silnice II/262 z Děčína do Starého Šachova na hranici s Libereckým krajem. Jde o vytíženou silnici spojující Českou Lípu a Děčín.

Povrch komunikace byl kvůli velkému zatížení dopravou v nevyhovujícím stavu, a proto byla provedena rekonstrukce krytu v celém úseku a dále lokální sanace. Investiční akce kraje stála 568 milionů korun, z toho 431 milionů získal Ústecký kraj jako dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Cílem projektu bylo podpořit zkvalitnění dopravní infrastruktury a zlepšit stavebnětechnický stav komunikace. Tím se zvýšila plynulost jízdního provozu a snížily nehodovost i prašnost, což vede k lepšímu životnímu prostředí v lokalitě.

„Součástí stavebních prací byla i kompletní rekonstrukce 50  propustků, šesti mostů, osmi opěrných zdí, sanace skalního masivu a zajištění několika svahů, sanace sesuvů a zřízení míst pro přecházení či autobusových zálivů,“ upřesnil radní pro investice Tomáš Rieger.

Oprava začala na jaře roku 2020, protáhla se kvůli neplánovaným přeložkám sítí. Díky tomu by se ale v nejbližších letech nemělo do silnice znovu kopat.

Tagy Děčín - Starý Šachov Eurovia CS II/262 SaM silnice a mosty Ústecký kraj
12 komentářů