Ústecký dopravní podnik objednal u Škody první trolejbusy z nové rámcové smlouvy

Trolejbus Škoda 27Tr, Ústí nad Labem. Pramen: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr, Ústí nad Labem. Pramen: Škoda Group

První nové trolejbusy se v Ústí nad Labem objeví na počátku roku 2024.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) objednal prvních dvanáct nových parciálních trolejbusů Škoda 27Tr. Jde o objednávku z rámcové smlouvy na až 33 kusů nových vozidel se dvěma hnanými nápravami.

Objednávku oznámil DPMÚL na svém facebookovém profilu. Vozidla mají dorazit v prvním čtvrtletí roku 2024. K podpisu první závazné objednávky došlo necelé dva měsíce po uzavření rámcové smlouvy.

Cena jednoho trolejbusu je 20 350 000 korun bez DPH, celková hodnota smlouvy na 33 trolejbusů tak může přesáhnout 670 milionů.

Trolejbusy Škoda 27Tr už cestující v Ústí nad Labem z provozu znají, nově dodávaná vozidla se ale budou lišit. Budou mít dva trakční motory (místo jednoho), a tedy dvě hnací nápravy. „Toto řešení umožní plynulejší jízdu v ústeckém kopcovitém terénu zejména za zhoršených klimatických podmínek. Je to řešení, které z historie známe z typových řad 15Tr a 22Tr,“ uvedla Škoda v tiskové zprávě. Trolejbusy budou také vybaveny bateriemi.

Vozy s kapacitou 115 osob budou mít například klimatizaci, USB zásuvky, kamerový a antikolizní systém. „Snažíme se pokračovat v jednotném stylu interiéru. Sedačky budou mít plastovou skořepinu v šedé barvě s červeným koženkovým sedákem,“ doplnila šéfka dopravního podniku Simona Mohacsi.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem vypsal soutěž na pořízení až 33 parciálních kloubových trolejbusů letos v červenci, odhadovaná hodnota byla 572,5 milionu korun. Šlo už o druhou soutěž, první tendr zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL Škoda 27Tr Škoda Electric Škoda Group
9 komentářů