United Airlines potvrdily návrat do Prahy, chystají expanzi do Evropy

Boeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 767-300 společnosti United Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Dopravce počítá s lety každý den během letní sezóny.

Letecká společnost United Airlines bude druhým dopravcem, který od konce května opět obnoví spojení mezi Českem a USA.

Od 27. května příštího roku spustí pravidelnou linku mezi Prahou a letištěm Newark v New Jersey u New Yorku. Dopravce na tyto lety již několik dní prodával letenky, dnes na sociálních sítích poprvé oficiálně potvrdil obnovení linky, kterou přerušila pandemie koronaviru.

S Boeingem 767-300 bude dopravce létat každý den z Newarku během letní sezóny v 18.05, do Prahy přiletí v 8.25. Do USA z Prahy poletí v 10.10, na Newarku bude ve 13.30. Tento týden oznámily návrat do Prahy i Delta Air Lines. Do Prahy létaly ještě American Airlines z Filadelfie, ty zatím obnovení letů nepotvrdily.

United Airlines dnes potvrdily návrat i na další linky mezi USA a Evropou. Překvapily i úplně novými spoji do tradičních prázdninových destinací Evropanů: začnou létat na Mallorku a Tenerife na Kanárských ostrovech, spustí linku do Bergenu. Novinkou bude také linka na Azorské ostrovy a do jordánského Ammánu.

Tagy letiště praha prg PRG-EWR transatlantické lety united airlines
7 komentářů