Umbrella poprvé míří do dálkové dopravy, spojí Krnov a Bruntál s Brnem

Autobus Setra 415 LE Business pro provoz v Ústeckém kraji. Foto: UmbrellaAutobus Setra 415 LE Business pro provoz v Ústeckém kraji. Foto: Umbrella

Podmínkou smlouvy je alespoň jeden pár spojů denně.

Společnost Umbrella City Lines chce v Česku poprvé nabídnout i dálkové autobusové spojení. Od 1. září chce zahájit spojení mezi Krnovem, Bruntálem a Brnem. Přímé spojení aktuálně chybí. S oběma městy se již dohodl na částečné finanční podpoře.

„Čekáme nyní na vydání licence, smlouvy s městy máme podepsané,“ řekl majitel firmy Pavel Steiner. Neočekává zásadní komplikace. „Na trase nelezeme nikomu do zelí,“ dodal.

Umbrella je známa hlavně svým provozem autobusů pro FlixBus, poslední roky ale expandovala i do takzvané závazkové veřejné dopravy v objednávce krajů či měst. Po provozu MHD v Jablonci nad Nisou jezdí nyní v Pardubickém a Ústeckém kraji.

Přímou linku mezi Krnovem a Brnem přes Bruntál a Olomouc provozovala do poloviny roku 2022 Arriva, pro ztrátovost ji ale zrušila. Umbrella se dohodla na provozu s dotací. Bruntál a Krnov mají podle registru smluv zaplatit do roku 2026 v součtu 1,68 milionu korun (každé město 840 tisíc). Podle smlouvy má jezdit denně nejméně jeden pár spojů.

Tagy Bruntál Krnov Krnov - Bruntál - Brno Umbrella City Lines
30 komentářů