Uherské Hradiště sníží rychost na 30 km/h v další části města

Sadová ulice v Uherském Hradišti. Foto: Město Uherské HradištěSadová ulice v Uherském Hradišti. Foto: Město Uherské Hradiště

Opatření má zlepšit bezpečnost chodců u školy a školky.

Vedení Uherského Hradiště se rozhodlo snížit rychlost v jedné z ulic na sídlišti Východ. Důvodem je zvýšení bezpečnosti chodců kolem základní a mateřské školy.

Město omezení rychlosti v Sadové ulici oznámilo v tiskové zprávě. Nově tu řidiči budu smět jezdit jen 30 km/h. „Jedná se o přechod, u kterého narůstá jeho dopravní význam. Důležitým cílem chodců je základní a mateřská škola, což zvyšuje důraz na bezpečnost dětí. Také díky rozvoji bytové zástavby roste počet rodin s dětmi, které se zde pohybují. Je proto zapotřebí přistoupit k opatřením, která přispějí k bezpečnějšímu pohybu chodců,“  komentoval situaci starosta města Stanislav Blaha.

Ke snížení rychlosti došlo i na základě žádostí místních občanů. Úsek bude osazen shodným dopravním značením jako na ulici Větrná, a to ještě v prvním čtvrtletí letošního roku.

„Snížení rychlosti není jediným připravovaným opatřením pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu na sídlišti. Na ulicích Sadová a Větrná plánujeme ještě v letošním roce podpořit bezpečnost také ukazateli rychlosti projíždějících vozidel,“ uzavřel starosta města.

Tagy 30 km/h Uherské Hradiště
29 komentářů