U Plzně začala velká oprava D5, provoz je omezen. U Rozvadova se práce protáhly

Dálnice D5 mezi Plzní a Rozvadovem. Pramen: StrabagDálnice D5 mezi Plzní a Rozvadovem. Pramen: Strabag

Na D5 přitom stále trvá i dopravní omezení (1+1) u Rozvadova, kde ŘSD opravuje dálnici od začátku června.

Až do konce října se budou muset řidiči smířit s dalším omezením provozu na dálnici D5. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se dnes pustilo do velké opravy dálnice u Plzně, a to ve směru na Prahu mezi kilometry 67 a 64.

„Opravu dálnice v řešeném úseku je nutné provést zejména z důvodu tvorby podélných nerovností v povrchu vozovky. Kromě oprav povrchu vozovky a středního dělícího pásu jsou dále součástí stavby úpravy dešťové kanalizace, oprava mostního objektu na trase, oprava oplocení, úprava prostupů k hláskám SOS a ochrana optické trasy a kabelového vedení,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Doprava bude po dobu prací vedena provizorními jízdními pruhy v režimu 2+1. Stavební práce pro ŘSD provádí sdružení firem Strabag a Roadfin stavby, které ve výběrovém řízení uspělo s cenou 189 milionů korun. Hotovo má být do konce října.

Na D5 přitom stále trvá i dopravní omezení (1+1) u Rozvadova, kde ŘSD opravuje dálnici od začátku června. Hotovo mělo být dnes, termín dokončení prací byla ale posunut na 17. září. „Za což se řidičům omlouváme,“ uvedl Koloušek. Oprava zde vyjde na téměř 300 milionů.

Dálnice D5 je příkladem změněného přístupu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) k údržbě dálniční sítě. Cílem je předcházet stavu, do kterého se dostala dálnice D1 mezi Prahou a Brnem. Kvůli zanedbané údržbě se v rámci modernizace už osm let fakticky staví znovu, přičemž podobně dlouhé úseky vycházejí na miliardy korun.

Tagy D5 ŘSD
15 komentářů