U Hluboké najel rychlík do stromu, provoz na koridoru čtyři hodiny stál

Strom na trati, ilustrační foto. Pramen: Správa železnicStrom na trati, ilustrační foto. Pramen: Správa železnic

Vlaky teď nejezdí ani mezi jihočeským Chýnovem a Pacovem na Vysočině.

(Aktualizováno 13:55) S nemalými komplikacemi se dnes museli potýkat cestující a železničáři na IV. koridoru u Českých Budějovic. U Hluboké nad Vltavou najel zhruba v 10:00 rychlík jedoucí z Brna do padlého stromu. Nikomu se nic nestalo, provoz v tomto úseku IV. koridoru byl ale přerušen.

Cestující z postiženého rychlíku evakuovali hasiči, protijedoucí rychlík ve směru na Brno byl stažen z výhybny Nemanice na okraji Českých Budějovic zpět do nádraží, vypraven byl se zpožděním s náhradní soupravou z Veselí nad Lužnicí.

Regionální doprava byla zrušena, za dálkové vlaky (Jižní expresy) byly nasazeny náhradní autobusy v úseku Hluboká nad Vltavou-Zámostí – České Budějovice. Provoz se podařilo obnovit ve 13:45. „Bude docházet k postupné stabilizaci provozu,“ uvedly České dráhy.

Vlaky nejezdily ani mezi jihočeským Chýnovem a Pacovem na Vysočině, jde o trať 224 Tábor – Horní Cerekev. Provoz vlaků byl přerušený před 10:30 kvůli poruše zabezpečovacího zařízení po bouřce ve stanici Pacov, nasazené byly náhradní autobusy. I zde už je provoz obnoven.

Tagy České dráhy najetí vlaku do stromu porucha trakčního vedení Správa železnic trať 220 Praha - České Budějovice
62 komentářů