Tunel Ejpovice byl desítky minut uzavřen, čidla zaznamenala pohyb

Tunel Ejpovice. Foto: David Jančík, archiv Metrostav a.s.Tunel Ejpovice. Foto: David Jančík, archiv Metrostav a.s.

Správa železniční dopravní cesty dnes dopoledne zhruba na 50 minut poprvé uzavřela vlakovému provozu obě trouby tunelu Ejpovice. Stalo se

Správa železniční dopravní cesty dnes dopoledne zhruba na 50 minut poprvé uzavřela vlakovému provozu obě trouby tunelu Ejpovice. Stalo se tak na základě výstrahy detektorů pohybu.

Výstraha se přitom týkala obou tubusů, takže mezi Plzní a Rokycany neprojel žádný vlak. Dopolední provoz byl obnoven v 10:40, některé vlaky nabraly desítky minut zpoždění.

„Provoz byl zastaven, neboť čidla signalizovala pohyb. Hasiči následně prošli oba dva tubusy, na nic mimořádného nenarazili, takže provoz mohl být obnoven,“ uvedla dopoledne mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová

Uzavření tunelu nastalo jen pár dní po tragickém střetu osoby s vlakem, ke kterému došlo v jednom z tubusů 29. prosince. Policie nyní šetří, proč tehdy nebyl provoz zastaven. O zastavení provozu rozhoduje dispečer.

Doplnění 17:30: Podle webu Českých drah došlo k uzavření na necelou půlhodinu ze stejných důvodů i odpoledne před pátou hodinou. Provoz byl kvůli podezření na pohyb osoby zastaven v obou směrech.

Tagy čidla Ejpovice provoz SŽDC tunel
71 komentářů