Tříkilometrový obchvat Osové Bítýšky na I/37 se provizorně otevře o měsíc dříve

Stavba obchvatu Osové Bítýšky. Foto: ŘSDStavba obchvatu Osové Bítýšky. Foto: ŘSD

Koncem letošního roku by se řidiči měli dočkat i nového obchvatu Chrudimi, který se rovněž buduje od roku 2019.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) hodlá koncem srpna otevřít nově zbudovaný obchvat Osové Bítýšky na silnici I/37. Silnice se otevře provozu v takzvaném režimu předčasného užívání stavby, a to zhruba o měsíc dříve oproti plánům. Tříkilometrový obchvat, který se buduje od září 2019, má vyvést podstatnou část provozu mimo centrum obce.

„V závěru července již byly v celé délce položeny krajnice a osazena byla také kompletně svodidla. Probíhá pokládka obrusné vrstvy a intenzivně se pracuje na propojení části obchvatu v místech vedení původní silnice I/37 a samozřejmě napojení obchvatu na tuto silnici ve směru na Velkou Bíteš,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Nová přeložka, která má stát podle smlouvy na 214 milionů korun, bude podle ŘSD pro řidiče výrazně bezpečnější. Je vedena po zemědělských pozemcích a vyhýbá se zástavbě. „Trasa byla navržena i s ohledem na plánovanou dráhu vysokorychlostní železniční trati,“ uvedl při zahájení stavby před dvěma lety šéf ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/37 vede v trase Trutnov – Jaroměř – Hradec Králové – Pardubice – Chrudim – Ždírec nad Doubravou – Žďár nad Sázavou – Velká Bíteš. Koncem letošního roku by se řidiči měli dočkat i nového obchvatu Chrudimi, který se rovněž buduje od roku 2019.

Vytížená silnice je na některých místech až v havarijním stavu. Aktuálně řidiče trápí velká oprava na Vysočině.

Tagy I/37 obchvat Osová Bítýška ŘSD
8 komentářů