Silničáři opraví 11 kilometrů silnice I/37 na Vysočině za 81 milionů. Řidiče čeká objížďka

Silnice I/37. Pramen: ŘSDSilnice I/37. Pramen: ŘSD

Od července do konce října bude veškerá doprava převedena na objízdné trasy.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se pustí do opravy další úseku vytížené silnice I/37. Aktuálně vybralo v tendru zhotovitele pro 11 kilometrů dlouhý úsek Ostrov nad Oslavou – Křižanov. Zakázku získala společnost M-Silnice, která opravu provede za 81,2 milionu. Předpokládaná cena byla téměř 96 milionů, tendru se účastnilo devět zájemců.

Stavba má pravomocné stavební povolení, silničáři plánují zahájení na 1. června. Práce potrvají 19 týdnů, během kterých se budou řidiči muset smířit s dopravním omezením. V červnu budou práce probíhat po polovinách při zachování průjezdu jedním jízdním pruhem a kyvadlově řízenou dopravou. V tomto režimu se bude souběžně opravovat silnice na průtahu Ostrovem nad Oslavou a mezi Skleným nad Oslavou a obcí Jívoví. Od července do konce října bude veškerá doprava převedena na objízdné trasy.

Silnice I/37 na Vysočině. Pramen: ŘSD

Silnice I/37 na Vysočině. Pramen: ŘSD

Vytížená silnice je na některých místech až v havarijním stavu. Řidiče trápí výtluky a deformace povrchu vozovky. Oprava se bude týkat i podkladních vrstev a odvodnění, dojde například i k vyčištění, dosypání a zpevnění krajnic a úpravám svahů. „Bude provedena výměna stávající svodidel a jejich doplnění, aby zádržný systém odpovídal současným normám,“ doplnil mluvčí ŘSD Martin Buček.

Silnice I/37 vede v trase Trutnov – Jaroměř – Hradec Králové – Pardubice – Chrudim – Ždírec nad Doubravou – Žďár nad Sázavou – Velká Bíteš. Koncem září 2019 začalo ŘSD na této silnici stavět tříkilometrový obchvat Osové Bítýšky, který vyjde na 214 milionů korun. Hotov má být letos. Koncem letošního roku by se řidiči měli dočkat i nového obchvatu Chrudimi, který se rovněž buduje od roku 2019.

Tagy I/37 oprava ŘSD
12 komentářů