Trať z Ústí nad Labem-Střekova do Velkého Března dostane nové troleje

Trať Ústí nad Labem-Střekov - Velké Březno. Pramen: Správa železnicTrať Ústí nad Labem-Střekov - Velké Březno. Pramen: Správa železnic

Správa železnic vymění trakční vedení na dvoukolejné trati spojující Ústí nad Labem s Děčínem na pravém břehu Labe. Práce se

Správa železnic vymění trakční vedení na dvoukolejné trati spojující Ústí nad Labem s Děčínem na pravém břehu Labe. Práce se budou týkat více než osmikilometrového úseku ze Střekova do Velkého Března. Obnovou projde trolej, sloupy a další součásti trakčního vedení.

Předpokládané celkové náklady činí 130 milionů korun, zahájení prací se předpokládá ve druhém pololetí letošního roku. Podle Správy železnic je trakční vedení za hranicí životnosti, jeho výměna umožní budoucí přechod na střídavou soustavu.

„Provede se výměna 276 trakčních podpěr z roku 1961, dále 16 km trolejového drátu a nosného lana a 950 izolátorů. Trakční vedení po opravě bude lépe vyhovovat zvýšenému příkonu moderních elektrických lokomotiv. V celém úseku se současně opraví odvodnění,“ napsala SŽ v tiskové zprávě. Práce by měly začít letos ve druhém pololetí.

Dvoukolejná pravobřežní trať mezi Ústím nad Labem a Děčínem plní významnou roli v nákladní dopravě.

Tagy Správa železnic trať Ústí naad Labem-Střekov - Velké Březno
39 komentářů