Trať z Liberce do Varnsdorfu čekají tři týdny výluk kvůli prořezům stromů

Nádraží v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNádraží v Liberci. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Během tří týdnů bude v pracovní dny zavedena náhradní autobusová doprava.

Cestující na trati 089 z Liberce do Varnsdorfu musí od pondělí až do 28. ledna počítat s omezením dopravy kvůli plánovanému kácení a výřezu stromů. Místo vlaků budou jezdit autobusy.

O omezení informoval na svých stránkách Korid LK. Výluka bude probíhat jen v pracovní dny. Od 10. do 14. 1. 2022 nepojedou vlaky od 7:45 do 17:40 v úseku Liberec – Chrastava. Vlaky linek L7 Seifhennersdorf – Zittau – Liberec a RE2 Dresden – Zittau – Liberec budou na tomto traťovém úseku nahrazeny autobusy. Autobusy neobsluhují zastávky Machnín hrad a Machnín. Jako náhrada slouží zastávka Liberec-Bedřichovka na silnici I/35. Zastávku Chrastava-Andělská Hora obsluhuje mikrobus. V autobusech je přeprava spoluzavazadel, především jízdních kol, možná pouze v omezeném rozsahu. V mikrobusu je přeprava jízdních kol vyloučena.

Od 17. do 21. 1. proběhne denní výluka od 7:45 do 17:15 hod v úseku Hrádek nad Nisou – Chrastava. Vlaky budou v tomto úseku nahrazeny autobusy. Cestující musejí počítat s dřívějšími odjezdy vlaků z Liberce, stejně tak ve směru z Hrádku nad Nisou. Pro vlaky ve/ze směru Varnsdorf jede odpoledne přímý a zastávkový autobus.

Od 24. do 28. ledna od 7:45 do 17:15 proběhne výluka mezi Hrádkem nad Nisou a Žitavou, místo vlaků v tomto úseku pojedou autobusy. Cestující musejí počítat s dřívějšími odjezdy vlaků do Drážďan ze stanice Liberec.

Tagy Správa železnic trať 089 Trať 089 Liberec - Varnsdorf Trilex výluka
38 komentářů