Trať mezi Libercem a Mníškem opraví Hrochostroj, cestující čeká měsíc výluky

Motorový vůz 840 Stadler RS1 ve stanici Mníšek u Liberce. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraMotorový vůz 840 Stadler RS1 ve stanici Mníšek u Liberce. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Dvě firmy ze skupiny Enteria získaly zakázku na opravy tratě mezi Libercem a Mníškem u Liberce. Úsek opraví v letošním

Dvě firmy ze skupiny Enteria získaly zakázku na opravy tratě mezi Libercem a Mníškem u Liberce. Úsek opraví v letošním létě za 74 milionů sdružení firem Hrochostroj a Chládek a Tintěra Pardubice.

Vyplývá to z registru smluv. Správa železnic na svém profilu dosud nezveřejnila závěrečnou zprávu zadavatele, podle vyjádření zadavatele přišly celkem tři nabídky.

Správa železnic nechá opravit šestikilometrový úsek. Práce budou zahrnovat náhradu více než 7 tisíc betonových pražců z roku 1974 novými s pružným upevněním. V celém úseku se vymění kolejnice, kolej bude po svaření bezstyková. V místě výměny pražců se provede strojní čištění kolejového lože.

Dělníci rovněž opraví nástupiště ve Stráži nad Nisou a v Krásné Studánce. Na obou místech budou mít délku 90 m, výška nástupní hrany ve Stráži nad Nisou bude 550 mm nad temenem kolejnice, v Krásné Studánce bude mít kvůli směrovým a výškovým poměrům výšku 380 mm. Úpravami dále projde osm přejezdů.

Hlavní stavební práce jsou plánovány během nepřetržitých výluk od 28. července do 23. srpna.

Tagy Chládek a Tintěra Pardubice Hrochostroj Liberec - Frýdlant Správa železnic
55 komentářů