Trať Brno – Přerov čekají dva týdny omezení, dopravci nasadí autobusy

Vlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJetVlak RegioJetu, ilustrační foto. Pramen: RegioJet

Autobusy budou přímé a zastávkové, přičemž ty zastávkové budou odjíždět z "hlaváku" o 20 minut dříve.

Cestující využívající vlaky mezi Brnem a Přerovem se budou muset v příštích dvou týdnech spokojit s náhradní autobusovou dopravou. Správa železnic naplánovala pro trať číslo 300 dvě navazující výluky kvůli údržbě a opravám kolejí.

Výluka bude probíhat nejprve od 24. března (19:40) nepřetržitě do 30. března (19:40) v úseku Přerov – Kojetín – Rousínov. Od 30. března (19:40) bude výluka pokračovat nepřetržitě do 6. dubna (13:40) v kratším úseku Přerov – Kojetín.

Pokud jde o České dráhy, v první fázi od 24. do 30. března bude náhradní autobusová doprava zajištěna místo všech osobních vlaků v úseku Vyškov na Moravě – Nezamyslice – Přerov a také místo rychlíků linky R12 Bouzov (Brno – Vyškov na Moravě – Olomouc – Šumperk) v úseku Brno hl. n. – Nezamyslice.

Sobotní spěšný vlak Sp 1783 Brno – Kojetín – Frenštát pod Radhoštěm a nedělní vlak Sp 1784 v opačném směru budou nahrazeny autobusy v úseku Brno hl. n. – Kojetín a zpět. V období od 30. března do 6. dubna výluka omezí už jen osobní vlaky,  provoz rychlíků linky R12 Bouzov a spěšných vlaků Sp 1783/1784 bude obnoven.

RegioJet, který zajišťuje rychlíkovou linku R8 Brno – Přerov – Ostrava – Bohumín, oznámil následující opatření. Ve dnech 24. a 25. března a poté 1. až 6. dubna bude mezi brněnským hlavním nádražím a Přerovem jezdit náhradní autobusová doprava. Autobusy budou přímé a zastávkové, přičemž ty zastávkové budou odjíždět z „hlaváku“ o 20 minut dříve. Mezi Královým Polem a hlavním nádražím poslouží jako náhradní doprava tramvaje brněnské MHD, kde budou uznávány jízdenky RegioJetu.

Podrobnosti včetně výlukových jízdních řádů jsou na stránkách RegioJetu a Českých drah.

Tagy Brno - Přerov České dráhy RegioJet Správa železnic trať 300 výluky
44 komentářů