Tramvajový boom v Praze pokračuje. DPP vypsal soutěž na novou trať do Malešic

Tramvaj v Malešicích. Foto: DPPTramvaj v Malešicích. Foto: DPP

Odhadovaná cena zakázky je 1,75 miliardy korun.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začal hledat zhotovitele stavby nové tramvajové trati po Počernické ulici. Celkem 2,2 kilometrů dlouhá trať dovede tramvajové spojení do Malešic.

Zakázku dnes zveřejnil DPP ve věstníku veřejných zakázek, odhadovaná cena je 1,75 miliardy korun. Na trati vznikne 6 nových zastávek včetně nové kolejové smyčky na konečné. Dojde také k úpravě trati ve Vinohradské ulici O nové trati do Malešic se v Praze mluví desítky let, hotovo by mělo být do roku 2027.

Nová trať bude začínat na křižovatce s ulicí Vinohradskou a povede až ke křižovatce s ulicí Dřevčickou, kde bude končit smyčkou. Cílem je zlepšení dopravní obsluhy pro současné sídliště Malešice společně se zajištěním dostatečné kapacity pro již probíhající a případný další rozvoj v území. Tramvaje nahradí autobusovou dopravu ve spojení k metru Želivského při zachování krátkých intervalů, současně však bude možné využít pokračování linek z Malešic dále po tramvajové síti.

 

Plánovaná tramvajová trať do Malešic. Pramen: DPP/dokumentace EIA

Praha v posledních letech zažívá velkým boom nových tramvajových tratí. Za poslední tři roky došlo ke zprovoznění nových tratí do Libuše, Holyně či na Dědinu, pro tramvaje se staví Dvorecký most.

 

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Počernická tramvajová trať do Malešic
68 komentářů