Tramvajová trať do Líšně projde rekonstrukcí za 112 milionů, v létě bude výluka

Tramvaje v Brně. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTramvaje v Brně. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Dopravní podnik města Brna (DPMB) chystá na léto další velkou rekonstrukci tramvajové tratě. Za 112 milionů korun zmodernizuje úsek trati

Dopravní podnik města Brna (DPMB) chystá na léto další velkou rekonstrukci tramvajové tratě. Za 112 milionů korun zmodernizuje úsek trati do Líšně, a to v úseku od odbočky Ostravská po zastávku Novolíšeňská. Modernizací projde i samotná rozdvojka v Ostravské.

Stavba, kterou podle registru smluv provede společnost FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby, je naplánována na prázdninové měsíce. Během nich bude tramvajová linka číslo 8 odkloněna do Juliánova v intervalovém prokladu s linkou 12. Linka číslo 10 bude ukončena úvraťově v zastávce Krásného.

„Stavební úpravy je potřebné provést s ohledem na nevyhovující technický stav trati, která je v plném provozu od doby výstavby sídliště Líšeň,“ uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková. Stavba zahrnuje mimo jiné výměnu kolejového svršku v celkové délce 2584 metrů. Kvůli snížení hlučnosti budou kolejnice ve vybraných místech opatřeny bokovnicemi, což jsou pryžové absorbéry. Úpravami projdou i všechny čtyři zastávky na úseku: Bělohorská, Bílá hora, Líšeňská a Novolíšeňská. Všechna nástupiště s výjimkou zastávky Bílá hora směrem na centrum, kde je podchod, budou bezbariérově přístupné.

V rámci navazujícího projektu Odboční uzel Ostravská tramvajových linek 8 a 10 dojde k výměně výhybek za rychlostní. Rozsáhlou rekonstrukcí prošla nedávno v Brně i trať na Kraví horu.

Dopravní opatření:
•Tramvajová linka 8 bude odkloněna do Juliánova v intervalovém prokladu s linkou 12.
•Tramvajová linka 10 bude ukončena úvraťově v zastávce Krásného.
•Náhradní dopravu do Líšně zajistí posílené autobusové linky 55 a 78, které obsluhují přestupní zastávku Dělnický dům.

Tagy brno DPMB tramvajová trať
31 komentářů