V Brně začnou po roční opravě trati opět jezdit tramvaje na Kraví horu

Brněnská tramvaj s vesmírným interiérem. Autor: DPMBBrněnská tramvaj s vesmírným interiérem. Autor: DPMB

Brněnský dopravní podnik (DPMB) v neděli večer po dlouhých měsících vyšle tramvaje na osmsetmetrový úsek tratě na Kraví horu. Trať

Brněnský dopravní podnik (DPMB) v neděli večer po dlouhých měsících vyšle tramvaje na osmsetmetrový úsek tratě na Kraví horu. Trať prošla od loňského dubna v úseku mezi Údolní 50 a odbočkou do ulice Kraví hora rozsáhlou rekonstrukcí, DPMB za ni zaplatil přes 81 milionů korun. Stavba byla součástí rekonstrukce Údolní ulice.

První jízda tramvaje se uskuteční v neděli v 18:00 z Komenského náměstí za přítomnosti primátorky Brna Markéty Vaňkové. „Při této příležitosti vypravíme nově opravenou tramvaj typu K3 se speciálním vesmírným interiérem i tramvaj typu Vario s hvězdárenským polepem,“ uvedl ředitel DPMB Miloš Havránek. Vesmírné téma bylo zvoleno vzhledem ke konečné linky číslo 4 nedaleko hvězdárny.

Oprava úseku obnášela výměnu kolejnic, bokovnic, velkoplošných panelů, trolejového vedení, instalaci nových trakčních stožárů, které zároveň budou sloužit jako uchycení pro svítidla veřejného osvětlení. Při rekonstrukci byly použity antivibrační rohože, které omezují hluk. Zastávky Všetičkova a Heindrichova jsou nově bezbariérové.

Tagy DPMB Kraví hora tramvaj
6 komentářů